Zdatnost kuchaře závisí nejen na jeho schopnostech a znalostech, nýbrž i na kuchyňském náčiní, které používá. Mezi to nejzákladnější jistě patří i kuchyňský nůž. Koneckonců skutečnost, jak moc bude kuchař plakat nad cibulí závisí nejen na rychlosti jeho krájení, nýbrž i na ostří jeho nože. A proto není jedno, po jakém noži sáhne. Na trhu jich je spousta. Tak který je lepší? Titanový, ocelový nebo mramorový nůž?
Chcete nezničitelný nůž? Pořiďte si ten z titanu!
Pokud vaření pojímáte spíše jako silový souboj mezi vámi a nástrahami v kuchyni, pořiďte si nezničitelný nůž z titanu a budete jasným vítězem. Titan je velice odolný materiál, a proto se z něj vyrábí nejen kuchyňské, nýbrž i outdoorové nože. Očekávat můžete kvalitní provedení a dlouhou životnost. Čepel nožů nerezaví, je pružná a odolná. Titanový nůž na potravinách nezanechává pach oceli, který může někomu u ocelových nožů vadit. Manipulace s nožem je pro uživatele příjemná, ať už proto, že je nůž velice lehký nebo proto, že se na něj krájené potraviny nelepí. Jediná nevýhoda přichází se ztupením nože. Titan nejde nabrousit doma běžně používaným brouskem. Ale když zakoupíte nůž kvalitně nabroušený, jeho ostrost vám vydrží dlouhá léta. Díky nezničitelnosti s vámi titanový nůž nejspíš i zestárne.
Ocelový nůž je klasikou, která se neomrzí
Ocelové nože jsou v kuchyni považované za klasiku. Díky jejich kvalitnímu provedení a výhodám se však nikdy neomrzí. Ocelové nože jsou vyrobené z nerezové oceli, a proto dobře odolávají korozi. Mají hezký design a kvalitní ostří. S ocelovým nožem se vám bude dobře pracovat za každé situace. Důležitá však není jen kvalita čepele, nýbrž i pohodlnost rukojeti nože. Ta by vám do ruky měla hezky padnout a i delší krájení s nožem by mělo být pohodlné. Samozřejmě je nanejvýš důležitý i správný výběr nože pro konkrétní surovinu.
Pro někoho netradiční nůž z mramoru
Pro někoho netradičním může být nůž z mramoru. Díky komfortu užívání se však do povědomí uživatelů dostává čím dál tím častěji. Užijte si i vy pohodlnou manipulaci s mramorovým nožem. Mramorové nože jsou vyrobené z oceli a potažené kvalitní mramorovou vrstvou, která čepel tvoří výjimečnou a poskytuje jí dostatečnou tvrdost. Potraviny se na mramorový povrch nože nelepí, a proto můžete s nožem krájet nejrůznější potraviny.
Je lepší titanový, ocelový nebo mramorový nůž? Každý má své kouzlo a své výhody použití v kuchyni, a proto finální výběr zůstává na vás. Kdybyste však přece jenom potřebovali poradit, zkuste navšítvit e-shop RoyaltyLine.cz, kde nabízí kvalitní nože a rádi vám pomůžou i s jejich výběrem.
Napsat komentář